Waardering

Waardering assurantieportefeuille

Elk assurantie-intermediair wordt tijdens zijn actieve periode een of meerdere malen geconfronteerd met de problematiek rond de waardering van een assurantieportefeuille. Dat kan zijn in situaties van aan- of verkoop van (delen van) assurantieportefeuilles, maar bijvoorbeeld ook bij inbreng van de onderneming in een BV, een (her) financiering of een overlijden.

Kennis van de markt is in dit opzicht erg belangrijk. CONFIDENTIA kent de Nederlandse verzekeringsmarkt als geen ander. Jaarlijks waardeert CONFIDENTIA ca. 40 assurantiebedrijven of assurantieportefeuilles.

De verzekeringsmarkt verandert voortdurend en in een hoog tempo. Transacties worden complexer.
Partijen van buiten de branche of uit het buitenland doen hun intrede. Veranderingen die een behoorlijke impact kunnen hebben op de wijze van het waarderen van uw bedrijf. Meer en meer wordt er naast de traditionele factormethode gebruik gemaakt van de rentabiliteitswaardemethode en de discounted cash flow methode (DCF).

Op basis van de door CONFIDENTIA verzorgde waarderingsrapportage kunnen ondernemers goed onderbouwd beslissingen nemen.

Een assurantieportefeuille waarderen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een goede waardering heeft van uw assurantieportefeuille. Als u deze namelijk wilt verkopen zorgt een goede waardering ervoor dat u voor de portefeuille krijgt wat deze waard is. Het is ook een goed uitgangspunt voor bedrijven en mensen die interesse hebben in de aanschaf van uw portefeuille. Indien u hier meer over wilt weten raden wij u aan om eens contact op te nemen met Confidentia. We hebben bij ons kantoor veel ervaring met het verkopen van assurantieportefeuilles en gaan graag ook voor u aan de slag met het vinden van een serieuze koper.

Aan de slag met de waardering van assurantieportefeuille

Bij Confidentia hebben we veel ervaring met de verkoop van assurantieportefeuilles. We verkopen jaarlijks om en nabij de 40 portefeuilles en hebben door de jaren heen een flink netwerk opgebouwd. Als wij de waarde van uw assurantieportefeuille hebben bepaald, dan gaan wij voor op zoek naar een koper. We hebben geinteresseerde partijen die serieus zijn in hun intenties om uw portefeuille op te kopen. Hier komt natuurlijk wel wat bij kijken. Wij verzorgen voor u de onderhandelingen en wikkelen de hele zaak zo netjes mogelijk af.

Wilt u dat wij uw assurantieportefeuille waarderen?

Neem vandaag nog contact met ons op als u een assurantieportefeuille heeft die u graag wilt laten waarderen. We hebben bij Confidentia de mensen klaarstaan die als geen ander weten hoe de waarde van een assurantieportefeuille nauwkeurig en betrouwbaar moet worden bepaald. U kunt natuurlijk altijd even uw vragen aan ons stellen als u hier meer over wilt weten. Of neem eens een kijkje op de overige pagina’s van onze website voor meer informatie.

Lees meer